Köpüklü (Altın Köpük)

Köpüklü (Altın Köpük)
Hacim: 70cl
• Türkiye’nin ilk doğal köpüren şarabı olan Altın Köpük, Kapadokya yöresinin beyaz volkanik topraklarında yetişen Emir üzümünden, “methode de la cuve close” (basınçlı tankta 2. fermantasyon) yöntemi ile üretilmiş ve “élevage sur lies” (tortu üzerinde dinlendirme) işleminden sonra şişelenmiştir. Bu özel üretim yöntemi sayesinde doğal köpüren şaraplara özgü kızarmış ekmek ve maya notlarının yanısıra Emir üzümünden gelen taşlı meyve ve floral aromalarca zengin, mineralite ve gövdesiyle ayrıcalıklı bir köpüren şaraptır.
• Altın Köpük sadece kutlamalarda değil, günün her saatinde aperitif olarak tüketilebileceği gibi, iştah açıcılar, kabuklu deniz ürünleri, sushi, deniz mahsullü risotto, dondurmalı ve kremalı tatlılarla iyi uyum sağlar. 6-8°C’de servis edilmesi tavsiye edilir.
Comments are closed.